Akavan opiskelijavaltuuskunta valitsi Suomen paras kesätyönantaja -kilpailun voittajaksi Pöyry Civil Oy:n. Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVA järjesti kilpailun nyt ensimmäistä kertaa. Sen tavoitteena oli tuoda esille korkeakouluopiskelijoiden kesätyönantajien hyviä käytäntöjä ja muistuttaa työnantajia siitä, että molemmat osapuolet hyötyvät huolella valmistellusta kesätyösuhteesta.

Pöyry Civil Oy on jo pitkään kiinnittänyt erityistä huomiota toimintaansa kesätyönantajana, minkä ansiosta se valikoitui parhaaksi yhteensä 124 ehdotuksesta. Pöyryllä on ymmärretty, että tulevaisuuden osaajat löydetään juuri korkeakouluopiskelijoihin panostamalla. Onnistuessaan kesätyö tukee korkeakouluopiskelijan opintoja sekä edesauttaa ammatillista kasvua.

– Korkeakouluopiskelijoiden palkkaaminen koulutustaan vastaaviin kesätöihin voidaan nähdä myös erinomaisena rekrytointiprosessina, sanoo AOVAn puheenjohtaja Heidi Handolin. – Kun korkeakouluopiskelija palkataan opiskelualansa kesätöihin jo opintojen alkuvaiheessa, on hän valmistuttuaan oppinut paljon tärkeitä taitoja ja tutustunut talon tapoihin. Kesätyö on opitun tiedon soveltamista ja kehittymistä. Jos molempien osapuolten kokemukset ovat olleet myönteisiä, työnantaja voi saada opiskelijan valmistuttua palvelukseensa ammattilaisen, jolla on sekä tuoreimmat tiedot että alan työkokemusta, jatkaa Handolin.

Suomen paras kesätyönantaja valittiin useiden eri kriteereiden perusteella. Lähes kaikki ehdotetut työnantajat huolehtivat kiitettävästi työsuhteen perusasioista. Parhaiden kesätyönantajien palveluksessa oli mahdollisuus oppia paljon uutta ja työilmapiiri oli hyvä. Kaikkein parhaat kesätyönantajat erottuivat edukseen tehtävien vaativuudella ja sopivuudella kesätyöntekijän opiskelualaan, hyvällä perehdytyksellä sekä ohjauksella. Kilpailu ratkesi Pöyry Civilin hyväksi hyvin pienellä marginaalilla. Parhaimmistoon kuuluivat myös Vaisala Oyj ja Tornator Oy, joille raati myönsi kunniamaininnat.

Suomen parhaan kesätyönantajan valitsi raati, jonka puheenjohtajana toimi työministeri Tarja Cronberg.

– Kilpailu tuo positiivisella tavalla esiin sen, että onnistuneesta kesätyöprosessista hyötyvät molemmat osapuolet, toteaa Cronberg.