tukkk15

Vihdoin on koittanut se kauan odotettu perjantai 3.7., jolloin lopulliset pääsykoetulokset julkistetaan. Odotus on ohi. Toisille lähipäivät ovat olleet yhtä tunteiden myllerrystä, toiset eivät ehkä ole miettineet asiaa vielä sen kummemmin, mutta nyt se on varmaa – sinut on hyväksytty opiskelemaan arvostettuun Turun kauppakorkeakouluun. Olet nyt pupu, ensimmäisen vuoden opiskelija Turun kauppakorkeakoulussa, kylteri. Mitä suurimmat onnittelut siitä!

Tiesitkö, että kuulut siihen 5,9% joukkoon, jotka pääsivät sisään Turun kauppakorkeakouluun? Tämä tarkoittaa sitä, että olet nyt tullut hyväksytyksi yhteenlasketun hakijamäärän perusteella Suomen suosituimpaan kauppakorkeaan. Ensisijaisten hakukohteiden listauksellakin opinahjomme sijoittuu 14 kauppatieteitä opettavan kampuksen joukossa toiseksi suosituimmaksi. Yhteensä Turun kauppakorkeaan hyväksyttiin 245 uutta opiskelijaa suorittamaan KTK- ja KTM-tutkintoja, 27 opiskelijaa avoimen yliopiston väylän kautta, 21 opiskelijaa suoraan maisterivaiheeseen, 23 kaupan ja palvelujen maisteriohjelmaan sekä noin 60 opiskelijaa englanninkielisiin maisteriohjelmiin. Lisäksi valtiotieteiden puolelle uusia taloustieteen opiskelijoita valittiin 30. Olet siis tehnyt aikamoisen työn, mutta nyt pääsykoerupeama on ohi ja pääset pian keskittymään opiskeluun sekä opiskelijaelämään, heti ansaitun kesäloman jälkeen.

IMG_9491m

Olethan jo lukenut pupuoppaan, jonka sait hyväksymiskirjeen mukana? Se sisältää paljon tärkeää tietoa uuden opiskelupaikkasi opiskelijaelämästä. Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoiden edunvalvontaa hoitaa opiskelijayhdistys Turun KY, eli Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry. Yhdistyksen tarkoituksena on taata paras mahdollinen opiskeluaika kaikille Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoille niin opintojen kuin vapaa-ajankin suhteen. Suosittelen toimintaan mukaan lähtemistä erittäin lämpimästi. Jokaiselle löytyy varmasti jotain, sillä jaostojen ja toimijaryhmien kirjo on niin laaja, eivätkä aktiviteetit näihin lopu. Saat lisätietoa kaikista erilaisista yhdistyksemme toimijoista nettisivuiltamme.

IMG_6363m

Tutorisi tulee ottamaan sinuun yhteyttä elokuun alkupuolella. Kuulet heiltä tarkempaa informaatiota orientaatioviikon ohjelmasta sekä yleisesti opiskelijaelämän aloittamisesta. Tutorit sekä me muut akateemisesti jo hieman vanhemmat opiskelijat olemme täällä teitä varten – teillä, uusilla pupuilla, on jo nyt mahtava tukiverkosto ja otamme teidät avosylin vastaan. Opiskelijayhteisössämme pidetään yhtä, kaikki auttavat ja tukevat toisiaan. Nyt voitkin alkaa enää laskea päiviä tiistaihin 25.8. !

Vielä kerran, onneksi olkoon, uusi pupu, ja tervetuloa opiskelemaan Turun kauppakorkeakouluun!

 

Laura Vähäsaari

Turun KY:n hallituksen puheenjohtaja

IMG_0016 (2)