kyliste-logo

KYliste etsii vierailevaa päätoimittajaa ja Art Directoria kevääksi 2017.

Onko KYliste juttusi? Oletko kenties ollut toimituksessa mukana tekemässä lehteä tai muuten vaan kiinnostunut ottamaan KYlisteen haltuusi? Nyt siihen on oiva tilaisuus!

Nykyisen päätoimittajan ja AD:n viettäessä kevättä 2017 kaukana kauppikselta haemme sijaisia pesteihimme kahden numeron ajaksi.

Päätoimittajan tehtäviin kuuluu lehden numeroiden sisällön suunnittelu sekä toteutus yhdessä toimitustiimin kanssa. Päätoimittaja huolehtii toimituskokousten järjestämisestä, toimittajien perehdyttämisestä sekä lehteen liittyvistä kontaktoinneista. Päätoimittajalta odotetaan kykyjä sekä ideoida sisältöjä että johtaa toimitusta. Lisäksi on tärkeää, että kynä pysyy kädessä. Vierailevalta päätoimittajalta edellytetään myös motivaatiota ja uskallusta kehittää lehteä. Eduksi luetaan aiempi kokemus lehtityöskentelystä tai muusta viestinnästä.

Art Director vastaa lehden graafisesta ilmeestä. Häneltä edellytetään visuaalista silmää sekä InDesignin ja Photoshopin käyttötaitoja. Art Director toimii päätoimittajan oikeana kätenä ja halutessaan osallistuu myös lehden sisällön ideointiin.

Vieraileva päätoimittaja ja AD saavat vapaat kädet KYlisteen kanssa. Valitut henkilöt saavat päättää, mitä teemoja kevään lehdet noudattavat, ketä niihin haastatellaan ja miltä niiden ulkoasu näyttää. Heillä on apunaan suuri joukko mahtavia toimituslaisia, jotka eivät jätä pulaan. Nykyinen päätoimittaja ja AD astuvat kehään jälleen syksyllä 2017.

Valitut vierailevat tähdet perehdytetään tehtävään ennen vuoden vaihdetta ja he saavat etänä tukea nykyisiltä tekijöiltä koko kevään ajan. Oletko sinä KYlisteen historian ensimmäinen vieraileva päätoimittaja tai AD?

Hae tehtävää/tehtäviä su 20.11. mennessä lähettämällä vapaamuotoinen hakemuksesi sähköpostilla osoitteeseen kyliste@tuky.fi.

Kerro hakemuksessasi, miksi kyseinen pesti kiinnostaa. Mainitse myös, miten kehittäisit lehteä ja kuinka juuri sinun käsialasi näkyisi kevään lehdissä? Mikäli haet päätoimittajaksi, sisällytä hakemukseesi kolme konkreettista juttuideaa kevään numeroihin ja kerro, miten ne toteuttaisit.

Lisätietoja voi kysellä päätoimittajalta Henna Kainulaiselta henna.kainulainen@tuky.fi tai art directorilta Ida Haapaselta ida.haapanen@tuky.fi