Kuukausikatsaus on uusi, noin kuukausittain ilmestyvä tiivistelmä Turun KY:n hallituksen ajankohtaisista päätöksistä ja muuten ajankohtaisista asioista, joista toimistolla puhutaan. Muista myös yksityiskohtaisemmat kokouskohtaiset päätösluettelot, jotka löydät täältä.

Syksy on pärähtänyt vauhdilla käyntiin ja Turun KY on aloittanut työnteon kesän jälkeen. Puput ovat löytäneet hienosti paikkansa kauppakorkealla ja Turun KY:llä, puputapahtumat ovat olleet totuttuun tapaan täynnä innokkaita töpöhäntiä ja mm. pupujen lakitustilaisuudessa oli ennätysmäärä pupuja, ja jopa Montun istumapaikat riittivät vain nipinnapin. Seuraavaksi poimintoja osasta alkusyksyn ajankohtaisista aiheista:

IMG_1645m

Eräs suurimpia asioita Turun KY:llä nyt alkysyksynä on ollut toimiston muutto elokuussa puutalosta Patrialta kauppakorkeakoululle entisen KH2:sen tiloihin. Ainakin oman kokemuksemme mukaan jäsenistö on löytänyt hyvin uudet tilat ja  hallitus ja työntekijät ovat viihtyneet erinomaisesti. Erilaiset uuden toimiston käytännöt ovat puhututtaneet kokouksissa ja niiden ulkopuolella jatkuvasti koko alkusyksyn ajan, mikä on täysin ymmärrättävää toimiston sääntöjen ja toimintatapojen hakiessa vielä lopullista muotoaan.

Kuten tavallista, runsaasti erilaisia hakuja eri pesteihin on avattu syyskuun aikana. Turun KY:n orgaanisatio on hyvin laaja (P.S. Turun KY:n uusi organisaatiokaavio löytyy vihdoin täältä.) ja nyt on saatu valituksi Pikkulaskiaisen eri tiimit, Speksin vastuuhenkilöt ja näyttelijät sekä historiaprojektin vetäjät. Seuraavat haut ovat vielä tekstin kirjoittamishetkellä auki: Parkkiryhmähaku 18.10. asti sekä TuKY-Speksin tiimihaku 19.1o, asti.

Vuosijuhlia on juhlittu monilla ulkopaikkakunnilla ja hallitus on edustanut syys- ja lokakuussa Vaasassa Warrantti ry:n, Lappeenrannassa Enklaavi ry:n ja Oulussa Finanssi ry:n vuosijuhlilla. Kotopuolessa Isäntä ja Emäntä sekä vuosijuhlatiimi ovat myös uurtaneet kovasti omien 64. vuosijuhliemme eteen, ja niitä pääsemme juhlimaan 24.-25.10. Hallituksella on ainakin jo kova #vujujännä! 1398596_570862786318600_1790614220_o

Ekonomiliiton brändiuudistus on myös ollut esillä useassa kokouksessa. Vuodenvaihteessa on siis suunnitelmissa muuttaa nykyinen ”Suomen Ekonomiliitto – SEFE” muotoon ”Suomen Ekonomit” ja jättää lyhenne pois käytöstä. Samalla lanseerataan kokonaan uusi graafinen ilme. Puheenjohtaja on yhdessä muiden kylteripuheenjohtajien kanssa lausunut SEFElle asiasta ja uutta brändiä lähdetään kehittämään yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Myös y-liikkeen asiat ovat olleet paljon tapetilla hallituksen keskuudessa Turun KY:n oman Jussi Niemisen asetuttua ehdolle Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtajaksi. SYL:n hallitus vuodelle 2015 valitaan liittokokouksessa 22.11., minne lähtee myös Turun KY:n edustajia. Käy tykkäämässä Jussin Facebook-sivusta, mistä myös löytyy lisätietoa kampanjasta.

Suuri suru kohtasi yhdistystämme syyskuun loppupuolella, kun suru-uutinen Tapio Reposen poismenosta kostutti silmiä toimistolla. Turun KY haluaa vielä kerran esittää osanottonsa Reposen perheelle ja läheisille todellisen suurmiehen poismenon johdosta.

Vielä lopuksi pari sanaa tulevasta: Syksy jatkuu vuoden kohokohdalla, jo edellämainituilla vuosijuhlilla ja marraskuun 18. päivä koittaa Turun KY:n syyskokous, missä valitaan yhdistykselle uusi hallitus. Hallitushausta lisätietoa tulossa lokakuun lopussa! Kaikki jaostot ja lähes kaikki toimijaryhmät myös vaihtavat hallituksensa loppusyksyn aikana, seuraa siis viestintäkanaviamme aktiivisesti.

Seuraavaa kuukausikatsausta sopii odottaa marraskuun puolivälin tienoilla, siihen asti kuulemiin!

 

Riku Hietarinta,

Turun KY:n viestintävastaava