Turun KY:n kulttuurijaoston vuoden suurin produktio, Kulttuuriviikko 2014, käynnistyy huomenna maanantaina 7.4. Mitä siis Kulttuuriviikolta on odotettavissa? Olemme pyrkineet Kulttiksen kanssa hyvätunnelmaiseen viikkoon, jossa teemoina toimivat niin yhteistyö ja ilo kuin päivittäisetkin teemat: tanssi, kielet ja kirjallisuus, musiikki, katukulttuuri sekä teatteri ja musikaali. Paras tapa saada infoa eri päivien ohjelmasta on Kulttiksen Facebook-sivujen ja Kulttuuriviikon tapahtumasivun kautta, mutta lukeaksesi eri päivien ohjelmien pääkohdat voit tukeutua tähän uutiseen.

Maanantaina viikko polkaistaan käyntiin tanssien. Speksitanssijat esiintyvät koululla ja illalla TuKY ja Lex pääsevät yhdessä breikkaamaan Parkille. Breakdancen ammattilainen ja turkulainen yrittäjä (Herrainpukimo, Vegekauppa) Tuukka Simonen saapuu opettamaan breikkauksen alkeita.

Tiistaina, jos haluat, pääset itsekin osallistumaan kulttuurin tuottamiseen runoilun keinoin, kun Turun yliopiston luovan kirjoittamisen ainejärjestö Kammio saapuu koulullemme pitämään jääkaappiruno-tyyppistä työpajaa. Koululla on lisäksi muita pieniä yllätyksiä odottamassa kokijaansa. Illalla Turun KY:n kansainvälisten asioiden jaosto järjestää vaihtareita ja suomalaisia yhteen kokoavan Food Battle –kokkaustapahtuman Parkilla.

Keskiviikkona musiikki pääsee valloilleen ja opiskelu saa vastapainoa tauoilla esiintyvistä bändeistä (The 5th Of April, #Cashtag). Ilta huipentuu hämyisessä taiteilijatunnelmassa, kun ruusut, rentut ja Pariisin hämärä luovat perustan vuoden 2014 Samettiklubille. Vieraita viihdyttää livemusiikki.

Torstain teemana on katukulttuuri. AW goes DJ, eli Aulin soittaa musiikkiaan After Workissa. After Workin jälkeen voi illalla suunnata Parkin alakertaan Kulttiksen Metroasemabileisiin, joihin mennään sopivasti pummilla eli lippua ei tarvita. Mind the gap between the train and the platform ja lähde mukaan.

Perjantaina suunnataan Åbo Svenska Teateriin katsomaan Andrew Lloyd Webberin musikaalia Jesus Christ Superstar. Musikaali päättää Kulttuuriviikon ja ainakin arvostelujen perusteella tulee tekemään sen mahtipontisesti. Kulttiksen kautta saat lipun itsellesi normaalia edullisemmin.

Nähdään seuraavan kerran Kulttuuriviikon merkeissä!

Anna Lamberg
Turun KY:n kulttuuri- ja perinnevastaava

kulttuuriviikko 2014