akava-logo

Ylimääräinen haku SEFEn edustajaksi Akavan opiskelijoiden valtuuskuntaan tämän vuoden loppuun kestävälle kaudelle on meneillään. SEFEllä on tällä hetkellä kaksi paikkaa auki Akavan opiskelijoiden valtuuskunnassa. Nykyisen valtuuskunnan kausi on alkanut vuoden 2013 alussa ja päättyy vuoden 2014 lopussa.

Mikä Akavan opiskelijoiden valtuuskunta ja miten SEFE siellä vaikuttaa? 

Akavan opiskelijoiden valtuuskunta on akavalaisten opiskelijoiden yhteinen toimielin, joka edustaa lähes 108 000 opiskelijaa yliopistoista ja ammattikorkeakouluista.

Opiskelijoiden valtuuskunta vastaa opiskelijoiden asioista Akavassa ja toimii akavalaisten opiskelijoiden yhteistyöelimenä sekä tukee jäsenjärjestöjen opiskelijaedunvalvontaa. Se hoitaa korkeakouluopiskelijoiden ja vastavalmistuneiden edunvalvontaa, vaikuttaa yhteiskunnallisesti ja vastaa sidosryhmätoiminnasta. Valtuuskunta myös edistää opiskelijoiden järjestäytymistä ja heidän työelämätietouttaan. Lisäksi se tuo tietoa opiskelijoiden arjesta ja asemasta Akavan päätöksentekoon.

Valtuuskunnassa on edustus jokaisesta Akavan jäsenjärjestöstä, jolla on opiskelijatoimintaa. Edustajien määrä perustuu liittojen äänimääriin, joten isoimmilla Akavan liitoilla on useita edustajia. SEFEllä on Valtuuskunnassa neljänneksi eniten ääniä. Tällä hetkellä SEFEn edustajina Akavan opiskelijavaltuuskunnassa toimivat Aku-Matias Kähkönen ja SEFEn opiskelija-asiamies sekä nyt lopettamassa olevat Heidi Kivelä ja Suvi Kaskimäki.

Valtuuskunta kokoontuu vuoden aikana kolme-neljä kertaa. Kokousten välisenä aikana valtuuskunnan nimeä ja valtuuksia käyttää valtuuskunnan työjaosto, jossa SEFEstä on mukana opiskelija-asiamies.

Tänä vuonna Valtuuskunnan kokoontumisia on vielä seuraavasti:

16.-17.5. (Tampereella)

19.-20.9.

28.11.

Lue lisää osoitteesta www.akava.fi/opiskelijat.

Kuka voi hakea?

Valtuuskunnan jäsenten tulee olla opiskelijoita ja Akavan jäsenjärjestön jäseniä (eli esimerkiksi SEFEn jäsen) tai Akavan jäsenjärjestön opiskelijatoiminnasta vastaavia henkilöitä. Valtuuskunnan toimikausi on kaksi kalenterivuotta. Nyt täytettävät paikat koskevat loppuvuotta 2014. Valtuuskunnan jäseniksi toivotaan sellaisia jäsenjärjestöjen opiskelija-aktiiveja, joilla on asiantuntemusta, yhteistyökykyä sekä aikaa ja motivaatiota antaa oma panoksensa Akavan opiskelijatoiminnalle.

Miten haetaan?

Mikäli olet kiinnostunut akavalaisesta opiskelijavaikuttamisesta, lähetä cv ja vapaamuotoinen hakemus SEFEen otsikolla ”Haku SEFEn edustajaksi Akavan opiskelijoiden valtuuskuntaan” osoitteeseen tanja.hankia@sefe.fi. Haku on auki 4.5. asti. SEFEn kylteripuheenjohtajien verkosto päättää SEFEn edustajista kokouksessaan 9. toukokuuta 2014.

Lisätiedot:

Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja

Jouni Markkanen

jouni.markkanen@akava.fi

040-5429514

 

Viestin välitti,

Ann-Sofie Leimu

Hallituksen puheenjohtaja