Uudet puput ovat tulleet taloon. Mukaan mahtuu monenlaista sakkia: Ihmisiä, joiden pääpaino on opiskelu. Ihmisiä, jotka uskollisesti käyvät läpi kaikki Ulkkiksen tapahtumat ja NESUn sitsit. Mukana on myös ihmisiä, jotka ovat paitsi mukana tapahtumissa myös halukkaita vaikuttamaan niiden järjestelyihin ja kehittämiseen. Tämä kirjoitus keskittyy jälkimmäisenä mainittuun.
Kirjoituksen lopussa uudella pupusella on tiedossaan tarkka suunnitelma, miten hänen TuKY-aktiiviuransa lähtee käyntiin. Olet ehkä kuullut puhuttavan HOPSista, jonka jokainen pupu tekee ensi keväänä pääainevalinnan yhteydessä. Seuraavaa voi pitää niin sanottuna TuKY-HOPSina, suunnitelmana ja suunnannäyttäjänä kohti TuKY-aktiivin loisteliasta ja rikasta elämää.
Tutorointivastaavana olen ollut seuraamassa läheisesti pupujen toimintaa ensimmäisestä päivästä lähtien ja pakko näin alkuun myöntää, että uusi vuosikurssi näyttää erittäin lupaavalta aktiiviseen TuKY-toimintaan. Jo Ulkkiksen pupuinfossa nähty valtava ryntäys kiertoajelubileiden nakkijonoon oli ennennäkemätön. Harkkasitsien lipunmyyntijono oli jo 45 minuuttia ennen lipunmyynnin alkua pitkä. Kaupunkisuunnistuksessa joukkueet olivat mukana valtavan hyvällä meiningillä ja hallituksenkaan lempijuomaa ei oltu unohdettu lahjuksista. Phase 1 complete.
Seuraavaksi on vuorossa kaikkien jaostojen ja ainekerhojen pupuinfot ja illanvietot. Omana pupuvuotenani kävin jokaisessa pupuinfossa, joka eteeni sattui ja olen siitä hyvin tyytyväinen. Heti ensimmäisinä viikkoina minulle muodostui kuva siitä, mitä TuKYn jaostojen ja ainekerhojen käytännön toiminta pitää sisällään. Suosittelen lämpimästi kaikille pupuille. Phase 2 complete.
Pupuinfojen jälkeen alkaa niin sanottu ydintoimintavaihe, jossa eri ryhmittymät pyörittävät toimintaansa ei pelkästään pupujen vaan koko yhdistyksen jäsenten hyväksi. Samalla TuKYn hallitus alkaa varautua jo ensi vuoden toimintasuunnitelman tekemiseen, jossa määritellään yhdistyksen suuntaviivat seuraavalle kaudelle. Ensimmäiset hallitustyrkkyjen tunnustelemiset ja lobbaaminen lähtevät käyntiin. Innokas ja aktiivinen pupu ottaa osaa tapahtumiin ja keskustelee muiden aktiivisten toimijoiden kanssa ja hänelle alkaa muodostua kuva siitä, minkä tyyppinen järjestötoiminta kiinnostaa. Vuosijuhlien nakkihaku käynnistyy ja nakkitehtävät revitään isännän ja emännän käsistä. Phase 3 complete.
Parin nakkitehtävän ja ehkä jopa parin jännittävän ulkopaikkakunnan sitsireissun jälkeen TuKY ry:n, jaostojen ja toimijaryhmien hallitusten vaihdot alkavat kolkutella jo ovella. Ilmassa on jännitystä ja Facebookiin alkaa tupsahtelemaan erilaisia kannatusryhmiä eri henkilöille eri tehtäviin. Jännitys tiivistyy, kun osa pupuista hakee ensimmäisenä TuKY ry:n hallitukseen, jonka jälkeen jaostot vaihtavat hallituksiaan tiheällä tahdilla. Kannatuspuheiden ja TuKY-CV:eiden jälkeen meillä on uusi TuKY vuodelle 2012. Onneksi olkoon! Kehitysvaihe 4 suoritettu.
Mutta odota! Lisää on tiedossa. TuKY-aktiivin kehityskulku ei ole niin yksioikoinen, että edettäisiin vaiheesta yksi vaiheeseen neljä. Mukana on myös niitä todellisia TuKYläisiä, niitä ihmisiä, jotka ovat pyyteettömästi mukana kaikessa toiminnassa olematta lainkaan hallituksissa tai muissa luottamustoimissa. Tätä ilmiötä kutsutaan mikaelvainioismiksi, jota löytyy ilokseni jokaisesta vuosikurssista.
TuKY- ja järjestötoiminta ei ole hallituspaikkojen metsästystä tai CV-merkintöjen perässä juoksemista. Se on aitoa halua olla mukana tuottamassa yhteistä kokemusta ja parantamassa Turun kauppakorkeakoulussa opiskelevien kyltereiden opiskelijaelämää. Se on hyvinvointiimme ja koulutukseemme vaikuttamista. Se on suhteita sekä TuKYn kesken että muiden opiskelijajärjestöjen kesken. Se on yksilöitä, ryhmiä ja massoja. Se on heikkikyllösiä ja anulahtisia, se on NESUlaisia ja KKOYläisiä sekä neljännesvuosikurssilaisia. Se voi olla elämän parasta aikaa.
Eeppisenä finaalina: Se on TuKY-henkeä!
Toivottavasti kirjoitus herätti pohdintaa ja kiinnostusta aktiiviuralle. TuKY tarvitsee sinua!
Joonas Hamunen
Tutorointi- ja hyvinvointivastaava
TuKY ry:n hallitus 2011
HEIKKIKYLLÖNENHEIKKIKYLLÖNEN.
On tehty tutkimuksia, joiden mukaan opiskeluaikoinaan erilaisessa yhdistystoiminnassa aktiivisesti mukana olevat päätyvät urallaan johto- ja esimiestehtäviin, kun taas opintoihin keskittyvät päätyvät asiantuntija- ja tutkijatehtäviin. Loogista, ja kokemukseen perustuen tottakin. Mikä on syy ja mikä seuraus, sitä ei kukaan tiedä…
Minua ei kukaan ole kutsunut TuKY-aktiiviksi. Toki Montussakin istun aina yksin.
Mitä jos on keskittynyt työhön?
Oodi: http://gobarbra.com/hit/new-2d4fe6c3b78a79477b49e88b9966b492