Aluksi hieman allekirjoittaneen oman sektorin kuulumisia: kevään blogissani puhuin jo siitä, miten alumnitoiminta on kauppakorkealla järjestetty ja miten me Turun KY:nä olemme siinä mukana. Alumnipäivä on toiminnan näkyvin muoto ja se järjestettiin nyt lauantaina 19.9. Ohjelmassa oli paljon puheenvuoroja eri näkökulmista, keskustelupaneeleja mm. digitalisaatiosta ja päivän päätteeksi tietysti illallinen ja jatkot Montussa. Tapahtuman tarkemman ohjelman voivat kiinnostuneet vielä katsastaa täältä, jonne myös pitäisi myöhemmin ilmestyä päivän aikana räpsittyjä kuvia.

Alumnipäivä 2015

Alumnipäivä 2015

 

Mutta eipä alumnipäivästä sen enempää, sillä aihe, josta ajattelin tänään kuitenkin kirjoittaa on oikeastaan varsin henkilökohtainen, nimittäin omat vuoteni tukyläisenä.

Nyt syksyn käynnistyttyä on tullut pohdittua ja reflektoitua aika paljon lähivuosia ja kaikkea sitä, mitä on ehtinyt tehdä ja saada aikaiseksi. Tai jonkun näkökulmasta kaikkea sitä, minkä on jättänyt tekemättä. Itse valmistunen kevään lopulla kandiksi, joten tuskinpa tässä viiden vuoden tavoiteajassa valmiina ekonomina kävellään ulos kauppiksen pääovista.

Itse olen tosiaan vuosikurssin 2012 pupu, jolloin pompin Rehtorinpellonkatu kolmoseen tietämättä yhtään, mitä edessä odottaa ja näin jälkikäteen ajateltuna mielikuvat opiskelusta kauppakorkeassa olivat melko vääriä. Kovin montaa ihmistä täältä en entuudestaan tuntenut, vaikka poikkeuksellisen monta hyvinkääläistä vuosikurssillani olikin.

Pupuna olin ehkä vähän hitaasti lämpiävää sorttia, sillä uskokaa tai älkää, kävin vain muutamassa pupuinfossa ja suurimmissa tapahtumissa. Jostain sain kuitenkin kuulla KYlisteestä ja sen avoimesta toimituskokouksesta, ja pelokkaana marssin Parkin kokoushuoneeseen joskus lokakuussa 2012. Seuraavaa lehteä olinkin jo mukana toimittamassa ja taittamassa silloisen päätoimittajan apuna. Tässä vaiheessa voi jo muistella lämmöllä niitä Patrialla vietettyjä 16-tuntisia päiviä, kun lehti oli pakko saada painoon.

Vähän myöhemmin samana syksynä pohdin, että mihin muuhun sitä voisi lähteä mukaan, ja yhtäkkiä löysin itseni Kulttiksen HalVasta Parkin yläkerrasta. Ilmeisesti onnistuin hurmaamaan paikalla olleen yleisön huonoilla vitseilläni sen verran tehokkaasti, että minut valittiin varapuheenjohtajaksi tähän jaostoistamme hullunkurisimpaan.

Seuraavaksi  kesällä 2013 tietysti pohdin, että riittäisivätkö omat rahkeet hakemaan Turun KY:n hallitukseen. Tulin siihen tulokseen, että riittävät,  ja hain viestintävastaavaksi hallitukseen, ja yhdistyksen syyskokous minut myös tähän tehtävään valitsi.

Rahvaanjuhlien 2013 Isäntä ja Emäntä

Rahvaanjuhlien 2013 Isäntä ja Emäntä

 Takana on nyt 21 kuukautta Turun KY:n hallituksessa ja muutama hassu vielä edessäpäin. Tuntuu uskomattomalta kuinka nopeasti aika on kulunut. Olen kuitenkin äärimmäisen tyytyväinen viimesyksyiseen päätökseeni hakea hallitukseen vielä toiselle vuodelle varapuheenjohtajaksi, sillä tunnen tämän toisen vuoden antaneen vielä ensimmäistä enemmän. Vieroitusoireet vuodenvaihteessa tulevat varmasti olemaan kovia, mutta ehkäpä selviän.

Allekirjoittaneen puheenvuoro KY:n vuosijuhlilla helmikuussa 2015

Allekirjoittaneen puheenvuoro KY:n vuosijuhlilla helmikuussa 2015

Eräs yhdistyksemme emerituspuheenjohtaja on minulle kerran todennut kutakuinkin näin: ”TuKY on oppimista varten. Ei pidä pelätä epäonnistumisia ja vastoinkäymisiä, ei tässä yleensä niin vakavista asioista ole kyse. Ompahan sitten valmiimpi työelämään.” Ja asia on juurikin näin. Itse voin sanoa kasvaneeni ihmisenä aivan valtavasti muutaman viime vuoden aikana, ja mikä tärkeintä, oppineeni tuntemaan itseni paremmin. Tiedän esimerkiksi olevani hyvä pitämään lankoja käsissä alumnipäivän järjestelyissä tai että muistini pienempienkin yksityiskohtien suhteen on varsin hyvä. Tiedän myös että jätän kaiken aina viime tinkaan ja tapaan puuttua ajoittain liikaa muiden asioihin.

Meillä haetaan ihmisiä erilaisiin pesteihin ympäri vuotta, esimerkiksi näin syksyn alussa vuosijuhlanakkiin ja Pikkulaskiaisen tiimeihin, mutta loppusyksystä koittaa aina varsinainen hakujen ja avointen pestien tulva, kun TuKY, jaostot ja lähes kaikki toimijaryhmät vaihtavat hallituksiaan.

Neuvoni on siis: valitse sopiva ja hae. Itse en ainakaan kadu yhtäkään tekemääni päätöstä hakea vujunakkiin, KYlisteeseen, Kulttikseen, tutoriksi, Turun KY:n hallitukseen x2, Parkkiryhmään, TYYn edustajistoon tai Tylkkärin johtokuntaan.

Paljon se on ottanut, mutta vielä enemmän antanut. Kiitos.

 

 

Riku Hietarinta2Riku Hietarinta

Hallituksen varapuheenjohtaja