Aamutentit ovat tuskaisia. Herääminen seitsemän jälkeen ei
edesauta parhaaseen suoritukseen pääsemistä. Kun pääsen koululle, vasta puolet
aivoista alkaa olla päässyt pois unten mailta. Parin tunnin päästä olen jo
hereillä, mutta minkäs teet. Yli puolet tenttiajasta on mennyt.
Tenttiviikot hankaloittavat pahasti ystäväni työssäkäyntiä. Hänen
työaikansa ovat kovin joustamattomia eikä ennakkoon tiedossa olevaa
tenttipäivääkään ole aina mahdollista saada vapaaksi. Hän tenttiikin sitten
aina uusinnassa, tai sitä seuraavalla kerralla tai kesällä tai – sitten kun
työsuhde loppuu.
Kuulin tässä kuitenkin huhun, että meidän, omien rytmiemme
vankeina olevien, ei enää tarvitsisi mennä tenttiin puoliunessa tai tenttiä
sitten joskus hamassa tulevaisuudessa kun me itse, työnantaja ja korkeakoulun
tenttijärjestys vihdoin pääsemme yhteisymmärrykseen ajasta ja päivästä ja
paikasta. Minulle kerrottiin, että tenttiakvaariossa voin tenttiä juuri
silloin, kun minulle sopii. Vau.
Mikä se tenttiakvaario sitten on? Milloin sinne pääsee?
Turun yliopisto, kauppakorkeakoulu ja Åbo Akademi ovat
rakentamassa yhteistä, videovalvottua tenttitilaa. Ensimmäiset tentit ovat
siellä tentittävissä jo puolen vuoden päästä. Ehkä ensi syksynä minäkin pääsen
tekemään laajojen syventävien kurssien tentit, kun olen oikeasti ehtinyt lukea
kaiken kunnolla. (Niin ja sitten ne ensimmäiseltä opiskeluvuodelta rästiin
jääneet…) Oikeasti – juuri sinä päivänä kun minulle sopii!
Tää on mahtava juttu! Hienoa työtä! Toivottavasti ei jää vain suunnitelmaksi.
ooksä nainen intissä herännyt klo 4 aamulla tunnin unien jälkeen 20 asteen pakkasessa ja lähteny tykkiryhmän kanssa ajoon?
eikö tollainen ole nyt ihan normaalia intissä eikä sitä siellä pahemmin kukaan paheksunut, akateemisessa maailmassa tottumukset ovat hiukan erilaisia
Ei pitäis ysin tentti olla mikään mahdoton suoritus tässä ”akateemisessa” maailmassakaan. Melkonen pudotus kun joutuu työelämään, jos aivoille pitäis heräämisaikaa aina antaa puoleenpäivään asti. Itse suhtaudun varauksellisesti liialliseen hyysäämiseen, ja kannattaisin ennemmin perinteisten tenttikertojen lisäystä (esim. joka kurssi 5 krt/vuosi, kuten esim oikiksessa). Mutta antaa mennä vaan, jos suomenruotsalaista säätiörahaa on pojilla yli jäänyt.
Oho! Tämähän kuulostaa varsin mielenkiintoiselta vaihtoehdolta! Nyt jos keksittäisiin jotain lukumotivaatiota parantamaan…
Mukavaa kun nyt nää trollin poikaset alkaa jo henkilökohtaisuuksia huutelemaan kirjoittajalle…
Asiaan. Hyvän kuuloinen uudistus/kokeilu ja toivottavasti tää oikeasti myös toimii sitten kun tulee. 🙂
kuuleha siveystaistelija, ihmisellä tulee olla oikeus sanoa mitä huvittaa
Trolling is a art
Don’t you mean an art?
*coolface*
Avauduntaanpa nyt hieman sitten tänne. Itse valmistuin hiljattain KTM:ksi ja täytyy sanoa että tenttiakvaario olisi nopeuttanut omaa valmistumistani ehkä noin jopa 1,5 vuodella. Kauppakorkeakoulun tentit ovat sen verran helppoja että jopa viikossa voisi suorittaa yhden kurssin, huomioiden tietysti että jos ei ole pakollisia läsnäoloja. Hyvä että akvaario tuli kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan. Ja anonymoksen kanssa samaa mieltä että tenttikirjallisuutta voisi roimasti lisätä/parantaa nyt kun tulee mahdollisuus tenttiä milloin itselle sopii. Suurin osa kursseista on kuitenkin naurettavan helppoja ja ainoa hidaste suorituksille on ollut järjetön tenttiaikataulu, laskentatoimen laitos esim. vähentänyt rajusti kesätenttimahdollisuuksia. Voisi vaikka lyhentää uusien opiskelijoiden valmistumisaikaa vuodella nyt kun kerran moinen innovaatio näkee päivänvalon..
maisteri puhuu asiaa, meidän koulu on oikeasti pelkkä vitsi jos vertaa esim. oikikseen tai dippainsseihin. Laulua ja leikkiä tasaisesti kaikille.
Niimpä, opiskelu on jo nykyisellään aivan turhan helppoa. Mitä arvoa on sellaisilla maisterin papereilla, jotka joku voi vääntää ulos vain parissa vuodessa? Tuntuu että TuKY:n hallituksessa tahdotaan vain ajaa helpotuksia kaikkein laiskimmille, mutta vähät välitetään KTM tutkinnon tasosta. Sinänsä ihan kiva kyllä että voi tenttiä milloi lystää, mutta samalla voisi huolehtia siitä että tenteissä myös on sen verran tasoa ettei niitä voi läpäistä yhden illan lukemisella…
Tismalleen samaa mieltä. Kuten KTT Luhta joskus osuvasti talousmatematiikan tunnilla totesi, aletaan tason liiaksi laskiessa puhumaan Uppsalan ekonomien tapaan Turun ekonomeista. KTK-tuntuu ainakin olevan nykyisin jo sellainen vitsi, että sitä on varaa jakaa ilmaiseksikin esim. oikiksesta suoraan tuleville 😀
mikä vitun akateeminen ”MAILMA”?
Olen Tommi-Juhanin kanssa samoilla linjoilla, että jotain rajaa nyt näihin trolleihin, etenkään henkilökohtaisuuksiin ei niissä kuuluisi mennä.
Erittäin hyväähän se on, että annetaan ja saa antaa palautetta. Mutta ei kyllä viimeaikaiset kirjoitukset täällä kauhean hyvää kuvaa anna oppilaidemme tasosta ja ilmapiiristämme, mahdollisesti uusille opiskelijoille tai esim. yrityksille ja muille koulun tai ylioppilaskunnan sidosryhmille.
Provoilu on tietysti taitolaji ja tietyissä määrin hauskaakin, mutta tuskin ketään haluaa, että tästä tulee suomi24.fi:n tasoinen paikka…