Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistot pitivät tiistaina 9.9. yhteisen iltakoulun liittyen ylioppilaskuntien yhdistymiseen tammikuusta 2010 alkaen. Paikalla oli yhteensä noin 60 edaattoria, hallitusten jäsentä tai työntekijää.
Iltakoulun aluksi molempien ylioppilaskuntien palkkaama projektisihteeri Tuomo Liljenbäck piti yleiskatsauksen ylioppilaskuntien tämänhetkiseen tilanteeseen. Tämän jälkeen jakauduttiin työryhmiin tekemään suunnittelu- ja pohdintatyötä kuuteen eri aiheeseen liittyen. Teemoina olivat tiedotus, talous, jäsenpalvelut, edunvalvonta, alayhdistykset sekä valiokuntatoiminta. Lopuksi työryhmät esittelivät tuotoksensa muille läsnäolijoille. Vaikka aihepiireihin ehdittiin perehtyä melko pintapuolisesti, nousi esille hyviä ja toteuttamiskelpoisia ideoita.
Iltakoulun parasta antia oli varmastikin se, että yhdistymisen lähestyessä molempien yo-kuntien edustajistot ovat nyt selvillä toistensa ja ennen kaikkea yhteisistä asioista. Turussa yhteistyö sujuu varsin mukavasti ja uutta ylioppilaskuntaa kohti ollaan menossa yhteisymmärryksen vallitessa.
Lisätietoja: TuKY:n edustajiston puheenjohtaja Viivi Haonperä, ky-edustajisto-pj@tse.fi
Näin rivikuntalaisen silmin varsin epämääräinen uutinen…
Mitä nämä hyvät ja toteuttamiskelpoiset ideat ovat? Mitä yleiskatsaus sisälsi? Mitä ovat nämä yhteiset asiat, joista ollaan selvillä?
Yleiskatsaus sisälsi tietoa ylioppilaskunnista (rakenne, talous, toiminta jne.) sekä miten yhdistymisprosessi on edennyt ja mitä syksyn 2008 aikana tulee tapahtumaan. Tuomo kertoi myös ylioppilaskuntien edustajistojen syyskuun kokouksissa hyväksyttävästä yhteisten edustajistovaalien vaalijärjestyksestä sekä muiden yhdistyvien ylioppilaskuntien (eli Aalto-yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto) tilanteesta.
Yhdistymistä suunnittelee ohjausryhmä, johon kuuluu kummastakin ylioppilaskunnasta hallituksen puheenjohtajat, hallituksen kopo-vastaavat, kopo-sihteerit, pääsihteerit sekä edustajiston puheenjohtajat. Ohjausryhmä on pohtinut lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä, aina talousasioista tulevan uuden ylioppilaskunnan palveluihin ja alayhdistyskenttään. Iltakoulussa ei ollut tarkoituksena päättää vielä mitään, vaan saada edustajistolta eväitä mihin suuntaan ohjausryhmä vie yhdistymisprosessia. Työryhmien pohdinnoista saatiinkin hyvin lisäravintoa suunnitteluun ja keskusteluihin. Uuden ylioppilaskunnan rakenteet ja palvelut ovat siis vielä työn alla, joten niistä on turhan aikaista suurempia linjata. Loppujen lopuksi edustajistot tekevät päätökset miten toimitaan ja ovat suuressa roolissa siinä millaiseksi uusi ylioppilaskunta rakentuu.
Asioista selvillä oleminen viittaa, että illan jälkeen edaattoreilla on parempi tietämys toisen ylioppilaskunnan toiminnasta sekä siitä missä vaiheessa yhdistymisprosessi on ja mitä päätöksiä edustajistot tulevat seuraavaksi tekemään.
Mikäli jäi vielä jotain mietityttämään, älä epäröi kysyä.
Viivi